Lindbergh – Den eventyrlige historie om en flyvende mus

Lindbergh - Den eventyrlige historie om en flyvende mus
En bog af Torben Kuhlmann
udgivet i Danmark af ABC Forlaget

Lindbergh fortæller historien om en mus i Hamborg, som ønsker at krydse Atlanten og rejse til Amerika. At tage turen med skib kan ikke lade sig gøre, da disse er bevogtede af sultne katte. Der må være en anden måde at tage rejsen på..

Ved synet af en flagermus får musen en fantastisk ide! Den vil flyve til Amerika. Forsynet med en skarp hjerne og teknisk forståelse der ville gøre enhver mand misundelig begynder den at udvikle en flyvemaskine.

Udviklingen går ikke altid som planlagt og musen må flere gange starte forfra. Det er dog opgaven med at få samlet alle delene fra de forskellige menneskeskabte ting som viser sig at have den største risiko. Ved de natlige udflugter bliver musen opdaget og overvåget. Fjenden kommer nærmere.. Mon det lykkedes at undslippe?

Lindbergh - En mus bygger en flyvemaskine

I denne vellykkede debut bog af Torben Kuhlmann er der tydeligt lagt stor vægt på illustrationerne. Det er uden tvivl en af de bedst illustrerede børnebøger vi har i bogreolen og klart også grunden til at den fangede vores opmærksomhed ved boghandleren.

Torben Kuhlmann er en mester i tekniske tegninger. Det er en sand fornøjelse at nærstudere detaljerne i hver enkelt af hans illustrationer. Samtidig er det fantastisk at observere med hvilken fantasi han har integreret forskellige hverdags ting og reservedele ind i historien for til slut at skabe en sandsynlig funktionel flyvemaskine til en mus. Så gør det ikke så meget at historien på nogle punkter er lidt tynd.

Vores søn på 4 år er helt vild med historien om Lindbergh og der kommer altid et hav af spørgsmål til de mange detaljerede tegninger.

Lindbergh Flyets historie

På nuværende tidspunkt har vi nok foræret Lindbergh og de andre bøger Amstrong (ikke oversat endnu) og Muldvarpeby af Torben Kuhlmann til fire eller fem af vores venner som har drenge i alderen 4 til 7 år.

KORT OG GODT

Titel: Lindbergh – Den eventyrlige historie om en flyvende mus
Forfatter: Torben Kuhlmann
Dansk Forlag: ABC Forlaget
Anbefalet til aldersgruppen: 4 til 7 år

Lindbergh kan bestilles direkte ved ABC Forlaget eller ved bla. CDON.com